Forum Opel Zafira - KlubZAFIRA.net
Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Wersja do druku

+- Forum Opel Zafira - KlubZAFIRA.net (https://klubzafira.net)
+-- Dział: Forum techniczne Opel Zafira (https://klubzafira.net/forumdisplay.php?fid=2)
+--- Dział: Car Audio/Navi/CB/Rejestratory/Zestawy BT (https://klubzafira.net/forumdisplay.php?fid=85)
+---- Dział: Car Audio (https://klubzafira.net/forumdisplay.php?fid=87)
+---- Wątek: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne (/showthread.php?tid=8313)



Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Mucha - 2017-Sty-11

Witam.

Wiem że przed wymianą radia należy stare radio wylogować , proszę o informacje czy kupując radio "nie wylogowane" na aukcjach alle.... lub ol.... będzie problem z podłączeniem go do auta ? Podejrzewam że instalatorzy car audio powinni sobie poradzić z takim radiem i poprawianym zainstalowaniem w Zafirze. 

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia w tej sprawie proszę o info.

Pozdrawiam.


RE: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Mucha - 2017-Sty-11

Aktualnie posiadam Radio CD30 ( zdjęcie w załączeniu ) , mam możliwość wymiany na CD30 MP3 i tu tez są dwa do wyboru ( zdjęcia w załączeniu ), teraz nasuwa się pytanie czy obie te wersje będą pasować do mojego auta ?

[attachment=1865]

[attachment=1866]

[attachment=1867]


RE: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Flora - 2017-Sty-12

Obie wersje będą pasowały. Jeżeli kupujesz niewylogowane radio to musisz liczyć się z koniecznością wyciągania z niego kodu. Bez kodu nie wylogujesz radia i nie sparujesz go z Twoim wyświetlaczem i ewentualnie UWA, co będzie generowało komunikaty błędu i denerwujące dzwonienie w głośnikach.


RE: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Mucha - 2017-Sty-12

Dzięki @Flora
Ale myślę że spece od car audio poradzą sobie z tym?
Czy z radiem nie fabrycznym jest podobna procedura? Chyba stare trzeba wylogowac a nowe nie fabryczne wchodzi już samo bez żadnych kodów?


RE: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Flora - 2017-Sty-12

Spece od car audio zajmują się raczej nagłośnieniem, a nie wyciąganiem kodów. Diagnostyki silnika też pewnie nie przeprowadzą.
Niefabryczne radia nie wymagają logowania, ale po wylogowaniu fabrycznego trzeba ponownie włączyć zabezpieczenie w wyświetlaczu.


RE: Wymiana radia CD30 na inne fabryczne - Mucha - 2017-Sty-12

ok rozumiem , dzięki za wszelkie info.